Joris Adriaanse
Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Fondo. In de zomer van 2015 ben ik gestart als consultant voor Airwatch en VMware. Voor ik bij Fondo begon, heb ik een jaar of tien voor andere ICT organisaties gewerkt. Helaas was daar geen ruimte voor doorgroeimogelijkheden met eigen voorkeur. Toen heb ik mijn cv op internet gezet en werd benaderd door Fondo. Ik kende het bedrijf nog niet, maar was toch nieuwsgierig en ging op gesprek.

Zodra ik binnenstapte voelde het goed, ik werd oprecht en hartelijk welkom geheten. Het werd een prettig gesprek en ik voelde totaal geen afstand tot de directie en het management. Dat gevoel heb ik nog dagelijks bij Fondo. Het voordeel van zo’n relatie is dat alles bespreekbaar is en daardoor de ruimte om jezelf te ontwikkelen laagdrempelig. Zo ben ik na drie jaar ingezet te zijn op verschillende opdrachten de mobility consultancy in gerold.

 

Een nieuwe weg in geslagen

Op een gegeven moment was ik werkzaam bij een klant die geen veertigurige werkweek heeft en daardoor had ik wat uren over. Ik wilde graag een uitdaging en kreeg een klus bij de Solutions-tak van Fondo. Ik werkte samen met Marc, de directeur van Fondo Solutions. Dat beviel wederzijds en na afloop van het project werd me gevraagd of ik wilde overstappen naar Solutions met als doel consultancy voor Airwatch en VMware.

Samen met mijn collega’s help ik zo’n 75 eindklanten. Ik houd ze op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Hierbij is het vooral belangrijk om de (toekomst) visie van de klant te snappen. Zo kan ik advies op maat geven over specifieke producten of diensten. Bij Airwatch leveren wij doorgaans een support overeenkomst. De meeste bedrijven die dat verkopen, hopen bij support dat ze niet gebeld worden en dat ze klaar zijn. Wij blijven graag in contact met onze klanten en komen ze, waar mogelijk, tegemoet door ze pro-actief wegwijs te maken in de wereld van Business Mobility.

 

Alle ruimte om samen te werken

Ik doe dit nu een tijdje en het bevalt me goed. Je wordt bewust in het diepe gegooid, maar zo krijg je wel alle ruimte om dingen op je eigen manier te doen. Als ik ergens niet uit kom, kan ik altijd bij mijn collega’s terecht. Intern is goed bekend wie welke specialisaties heeft. Een belletje naar kantoor is genoeg en je wordt gelijk goed doorverwezen. In mijn ogen is dit uniek. Ik ken veel jongens die in de IT werken en die hebben nooit dit soort ervaringen.

Ook buiten werk zie ik mijn collega’s regelmatig. We borrelen zo’n acht keer per jaar en gaan jaarlijks een weekendje weg. Fondo medewerkers zijn sociale IT’ers en dat is deze branche best zeldzaam. Het zijn stuk voor stuk actieve sociale jongens. Je CV kan nog zo goed zijn, maar als je niet leuk bent op gesprek wordt je ook niet aangenomen. Fondo heeft een leuke club professionals weten te verzamelen en dat vind ik knap.

Joris Adriaanse 01

‘Mijn grootste uitdaging? De overstap van projectmatig werken naar consultancy. Bij Fondo kan het allemaal!’Een greep uit mijn collega's