Verslag Airwatch Connect Utrecht

Joris Adriaanse

Business Development Manager

Op 6 april organiseerde Airwatch in Utrecht een lokale editie van Airwatch Connect. Dit evenement is voor Airwatch partners en klanten een goede gelegenheid om op de hoogte te worden gebracht van nieuwe ontwikkelingen binnen het Airwatch platform en om te netwerken. Fondo was hier uiteraard bij aanwezig. Mocht u het gemist hebben, dit zijn de ontwikkelingen:

Workspace ONE

Een groot deel van de nieuwe ontwikkelingen zijn allemaal onder de noemer Workspace ONE gepresenteerd. Airwatch is namelijk groot onderdeel van de kracht en visie van Workspace ONE. Het maakt niet uit op wat voor soort device de gebruiker zich aanmeldt, dit kan een privé laptop zijn, telefoon, tablet, zakelijke pc etc. Op ieder device begint de werkdag met het openen van de Workspace ONE omgeving, in app vorm of de website. Hier logt de gebruiker in en krijgt vervolgens de applicaties en omgevingen als het ware als apps voor zich. Afhankelijk van het beleid van de werkgever, kunnen er diverse combinaties gemaakt worden van het beschikbaar stellen van software, websites of een virtual desktop. VMware heeft binnen Workspace ONE een nieuwe techniek geïntroduceerd om zelfs op mobile devices met Single Sign On te kunnen werken. Met andere woorden; als u ingelogd bent op de Workspace ONE omgeving door middel van de app, hoeft u daarna niets meer in te geven bij het openen van uw overige applicaties die Single Sign On ondersteunen. Meer informatie vindt u op onze website.

Boxer

Oktober 2015 werd de bekende email applicatie Boxer opgekocht door Airwatch, met als doel het vervangen van de Airwatch Inbox. Nog maar een paar dagen geleden is de eerste versie van Boxer uitgekomen onder de naam VMware Boxer. Deze versie van Boxer is bedoeld voor Airwatch en Workspace ONE gebruikers. Het aankomende kwartaal zal deze applicatie de Airwatch Inbox vervangen en verder gaan onder de naam “Inboxer”. Deze applicatie zal vanaf dan ook op dezelfde manier configureerbaar zijn – vanuit de profielen in het console.

Secure Content Locker

Recentelijk heeft de Secure Content Locker een make-over gekregen. Zowel aan het uiterlijk is veel veranderd, maar ook aan de mogelijkheden en de betrouwbaarheid. Het gemoderniseerde uiterlijk is voor mensen die de vorige versie gewend waren even wennen, maar al gauw is de handigheid weer terug en blijkt de applicatie intuïtiever dan tevoren. Deze versie heeft veel positieve reacties gehad uit de praktijk en ook wij delen die mening.

Heeft u vragen over bovenstaande punten of bent u geïnteresseerd in uitleg op locatie, neem dan contact met ons op!

 

Door: Joris Adriaanse
Business Mobility Consultant

Joris Adriaanse 01

Joris Adriaanse
Business Mobility Consultant

“VMware heeft binnen Workspace ONE een nieuwe techniek geïntroduceerd om zelfs op mobile devices met Single Sign On te kunnen werken. Met andere woorden; als u ingelogd bent op de Workspace ONE omgeving door middel van de app, hoeft u daarna niets meer in te voeren bij het openen van uw overige applicaties die Single Sign On ondersteunen.”